Достапни линкови

Грците дале над 700 милиони евра за мито


Грците дале 787 милиони за мито и копупција минатата година. Со вакво тврдење излезе Меѓународната организација за борба против корупција „Трансперенси Интернешнл“ со седиште во Брисел. Според податоците од студијата што ги пренесува германскиот весник „Велт“ секој Грк во просек лани дал над една илјада евра за побрза услуга од јавната администрација и над 1 500 евра подмитување во приватниот сектор.

XS
SM
MD
LG