Достапни линкови

Стечајците протестираат во Скопје


Стечајните работници и работниците што се прогласени за технолошки вишок денеска протестираа пред Владата.Тие бараат решавање на нивниот статус и месечен надомест од 100 евра до следното вработување и пензионирање. Здруженијата на стечaјни работници од Куманово и Охрид, кои го организараа протестот бараат средба со премиерот Никола Груевски. Минатата година тие неколку пати протестираа пред Владата а веќе три месеци во Куманово штрајкуваат со глад.
XS
SM
MD
LG