Достапни линкови

Малики: Забраната за кандидатите од „црните листи “ е оправдана


Ирачкиот премиер Нури Ал Малики денеска изјави дека е оправдана одлуката за забрана на стотици кандидати за пратеници да учетствуваат во престојните избори. Оправданоста Малики вели дека ја гледа во поврзаноста на овие кандидати со партијата на Садам
Хусеин и можноста од повторно ширење на пропагандата на партијата.
XS
SM
MD
LG