Достапни линкови

Парламентарни и локални избори во Таџикистан


Во Таџикистан денеска се одржуваат парламентарни и локални избори. Новинските агенции јавуваат дека постои сомнеж оти победник на изборите ќе биде партијата на актуелниот Претседател кој со земјата владее во последниве 17 години. Организацијата за безбеднсот и соработка во Европа(ОБСЕ) испрати над 200 набљудувачи на изборите. Во извештаите на ОБСЕ стои дека се загрижени поради нетранспарентноста и кршењето на изборните правила од властите.
XS
SM
MD
LG