Достапни линкови

Иран против новиот извештај на МААЕ


Иран го обвинува новиот началник на Агенцијата за нуклерна енергија при ОН за издавање на лажен и неурамнотежен извештај за иранските атомски активности. Во првиот извештај на новиот шеф, Јукија Амано, се вели дека Иран активно се обидуваат да создадат нуклеарно оружје. Амано повика Иран да соработува со агенција, без одлагање, за да се потврди дека нејзиното збогатување на ураниум е за мирољубиви цели.
XS
SM
MD
LG