Достапни линкови

Билд:ЕУ треба да биде постога со Југоисточна Европа


Шведскиот министер за надворешни работи Карл Билд изјави во Брисел дека прилкучувањето на земјите од Западен Балкан кон Европската Унија, Европејците го гледаат како проста формалнота. Тој истакна дека Унијата треба да биде построга со земјите од Југоисточна Европа ако сака Унијата да им помогне.За Билд членството на земјите од Западен Балкан е попроблематично од турското членство. Како пример тој ги посочи слабите институции во земја како Босна и Херцеговина.
XS
SM
MD
LG