Достапни линкови

Жени ќе служат во американските воени подморници


Американскиот секретаријат за одбрана предложи укинување на децениската забрана за жените да служат во подморниците на морнарицата на САД. Секретарот за одбрана Роберт Гејтс за тоа со писмо го известил Конгресот, кој има 30 дена да донесе одлука. Со тоа ќе биде укината и последната забрана за жените за служење на пловните објекти на морнарицата.
XS
SM
MD
LG