Достапни линкови

Осудена група шверцери на луѓе во Хрватска


Хрватскиот суд осуди група од 12 шверцери на луѓе на затворски казни меѓу шест месеци и шест години. Судот во Ријека одлучи дека обвинетите Хрвати, Бошњаци, Срби и Албанци се виновни за шверцување емигранти во ЕУ.
Во 2007 година, групата пренела 300 луѓе, претежно Албанци од Косово, во земјите од ЕУ. За услугата наплаќале меѓу 800 и 1200 евра.
XS
SM
MD
LG