Достапни линкови

Три години затвор за негирање на холокаустот во Унгарија?


Унгарскиот парламент го прифати предлог-законот според кој негирањето на холокаустот би се казнувало со затвор до 3 години. Сепак, законот можеби е неуставен.
Претходните обиди да се забрани негирањето на холокаустот беа поништувани од судовите поради повреда на слободата на говор.
XS
SM
MD
LG