Достапни линкови

Штрајк на пилотите во Луфтханза


Над 4000 пилоти од една од најголемите европски авио компании Луфтханза започнаа штрајк со цел да биде зголемена безбедноста на нивното работно место. Околу 3200 летови ќе бидат одложени во Германија, каде што е седиштето на Луфтханза, како и во другите земји, поради штрајкот кој ќе трае 4 дена. Вработените во Луфтханза проценија дека поради штрајкот авиокомпанијата ќе загуби околу 100 милиони евра.
XS
SM
MD
LG