Достапни линкови

Дијаспората на Таџикистан со право на глас


Таџикистанската изборна комисија соопшти дека на престојните парламентарните изборите ќе можат да гласаат и граѓаните кои што живетат надвор до земјата. Наредната недела изборни гласачки места ќе бидат отворени во амбасадите и конзулите на Таџикистан во целиот свет. Само во Русија, во осумте најголеми градови, гласачките ливчиња ќе им бидат достапни на стотиците илјади граѓани на Таџикистан кои работат и живетат таму.
XS
SM
MD
LG