Достапни линкови

Дагестан има нов Претседател


Магомед Салам Магомедов ја положи претседателската заклетва и сега е новиот претседател на руската република Дагестан. Магомедов е син на претходниот лидер на Републикатa и за претседателската функција го кандидираше Кремљ, а кандидатурата му ја одобри Парламентот на Дагестан. Тој вети дека ќе преземе мерки за намалување на насилството во бунтовничкиот дел на Кавказот и дека ќе ги помилува оние бунтовници што ќе го предадат оружјето.
XS
SM
MD
LG