Достапни линкови

Сомалиската влада во борба против екстремистите


Сомалиската техничка влада и неодамна наоружената група Суфи ќе потпишат договор во март за заедничка борба против екстремистите. Од кабинетот на сомалискиот премиер соопштуваат дека овој договор има за цел да го намали насилството во земјата и да се заштити исламската традиција и обичаите од нападите на екстремистите.
XS
SM
MD
LG