Достапни линкови

ММФ со заем за Романија од над 3 милијарди долари


Меѓународниот Монетарен Фонд и одобри на Романија заем од 3 милијради и 300 милиони долари за да и помогне на таа земја да излезе од тешката рецесија. Овие средства се дел од пакетот од 27 милијарди долари помош за Романија во кој покрај ММФ учествуваат и Светската банка и Европската унија. Според оценката на ММФ, Романија продолжува да се соочува со големи фискални проблеми.
XS
SM
MD
LG