Достапни линкови

Русија времено ке ја финансира бугарската нуклеарка Белене


Русија соопшти дека ке обезбеди времено финансирање на нуклерната централа во Бугарија додека проектот не добие долготраен финансиер. Германската РВЕ имено во Октомври се повлече од проектот Белене, а руската енергетска коорпорација Росатом влезе во финансикси разговори со бугарската страна. Се смета дека во 2010 Белене ке побарува 350 - 400 милиони евра, а во 2011 над една милијарда евра.
XS
SM
MD
LG