Достапни линкови

Американската мисија во Ирак ќе се вика "Нова зора"


Американската воена интервенција во Ирак, од први септември ќе се вика “Нова зора”, наместо “Слобода за Ирак”, најави американскиот секретар за одбрана Роберт Гејтс. Според него, промената на името ќе испрати јасен сигнал дека американските сили имаат нова мисија и се продлабочуваат односите со ирачката влада.
XS
SM
MD
LG