Достапни линкови

Иво Јосиповиќ ја положи претседателската заклетва во Хрватска


Новиот претседател на Хрватска, Иво Јосиповиќ денеска ја положи претседателската заклетва пред Уставните судии. Во инагурацискиот говор Јосиповиќ истакна дека новата должност ќе ја извршува совесно и дека ќе се залага за добрососедски односи на Хрватска. Инагурацијата на Јосипович ја следеа 70 делегации на меѓународни организации и институции и 10–тина претседатели од регионот меѓу кои и македонскиот, Ѓорѓи Иванов. Српскиот претседател Борис Тадиќ не присуствуваше поради присуството на косовскиот претседател Фатмир Сејдиу.
XS
SM
MD
LG