Достапни линкови

Исламската верска заедница бара истрага за исламофобија во Франција


Една џамија во јужниот дел на Франција е испишана со расистички графити, што е всушност 6-ти таков инцидент годинава велат претставници на исламска заедница во тој регион. Претстедателот на заедницата, Мохамед Мусаи изјави дека во последниот викенд неколку други џамии во регионот Воклиз се испишани со расистички пораки. Мусаи побара од парламентот да се спроведе истрага за исламофобијата во Франција
XS
SM
MD
LG