Достапни линкови

Експерт на ОН во Албанија ќе ја истражува „крвната одмазда“


Експерт на Обединетите Нации е во Албанија да ги истражува убиствата со кои се брани честа или таканаречената „ крвна одмазада“ и крвни непријателства. Професор по право,Филип Алстон од универитет од Њујорк започна средби со албанските официјални претставници со цел да ги истражи можните мерки кои може да се преземат за гонење на ваков вид на престапници.
XS
SM
MD
LG