Достапни линкови

Западот го повикува Ирак да ја укине смртната казнаВелика Британија, Франција и Италија денеска го повикаа Ирак да го запре извршувањето на смртните казни, изразувајки загриженост од растечкиот број на егзекуции во последните две години. Ирачкиот министер за човекови права Виџан Салим изјави дека ирачката влада се обидува да го намали бројот на егзекуциите, но оти не може да ја укине смртната казна поради сеуште големиот број терористички напади, кои предизвикуваат многу цивилни жртви.
XS
SM
MD
LG