Достапни линкови

Антиракетниот штит нема да се распоредува во Црно Море


САД не се подготвуваат да распоредат елементи од својот систем за антиракетна одбрана во Црно Море, изјави заменик државниот секретар на САД за контрола на вооружувањето и меѓународната безбедност, Елин Тошар. Таа посочи дека администрацијата на САД „постојано ја информирала Русија за тоа како да го прикаже етапниот адаптиран приод“ кон ширењето на американскиот систем за ПРО и „какви се плановите за реализација на неговите четири составни делови, кои беа објавени од претседателот Обама во средината на септември минатата година“.
XS
SM
MD
LG