Достапни линкови

Хаг: статусна конференција во процесот Караџиќ


На статусната конференција во процесот на Хашкиот трибунал против поранешниот лидер на босанските срби Радован Караџиќ денеска треба да бидат сослушани претставници на шест држави. Судскиот совет покани претставници на Босна, Хрватска, Германија, Франција, Холандија и Иран за да се изјаснат во врска со наводите на Караџиќ дека тие држави, посредно или непосредно учествувале во војната во Босна и Херцеговина. Судењето на Карџиќ продолжува на први идниот месец.
XS
SM
MD
LG