Достапни линкови

Скандалозни услови за Ромите во косовските кампови


Скандал е што Ромите живеат во загадени кампови на Косово, изјави Томас Хамарберг од Советот на Европа. Тој вчера на Косово рече дека меѓународната организација потфрлила на овој план. Околу 500 Роми живеат во два кампа во лоши услови во близина на минско поле. Камповите поставени од ОН требаше да бидат од времен карактер.
XS
SM
MD
LG