Достапни линкови

Тадиќ: Косово нема да биде независно без согласност на Србија


Српскиот претседател Борис Тадиќ оцени дека Косово, без согласност на Србија, никогаш нема да може да стане член на Обединетите Нации со што во суштина немало да биде независна држава. Тој факт, според Тадиќ, зборувал дека чинот на признавањето на Косово нема да дал резултати, бидејки на крајот ќе морало да биде постигнато заемно прифатливо решение.
XS
SM
MD
LG