Достапни линкови

Грчката финансиска криза - топ тема на самитот на ЕУ


Финансиската криза во Грција е топ тема на на денешниот самит на ЕУ во Брисел. Се очекува лидерите да дискутираат за начините како да и се помогне на земјата членка да ги надмине долгот и дефицитот, поради стравот кој кризата го има врз еврото и импактот врз Португалија и Шпанија кои исто така се дел од проблемот во евро-зоната.
XS
SM
MD
LG