Достапни линкови

Аеродромите и јавните служби во Грција не работат


Поради штрајковите во Грција денеска се во прекин авионскиот сообраќај и работата на јавните служби. 24-часовниот штрајк против одлуката на Владата за замрзнување на платите и новите вработувања, според најголемиот синдикат, нема да биде единствен. Грција е под силен притисок од Европската Унија драстично да ги намали расходите поради огромниот буџетски дефицит кој е закана за стабилноста на еврото.
XS
SM
MD
LG