Достапни линкови

Европскиот парламент расправа за Македонија


Европските Парламентарци денеска ќе разговараат за европските аспирации на Хрватска, Македонија и Турција. Комитетот за надворешни работи претходно се произнесе дека преговори со Македонија може да почнат во блиска иднина и оти земјата треба да се фокусира врз реформи на јавната администрација и судството, како и врз борбата против корупцијата и подобрувањето на правата на жените и меѓуетничките односи. Според Комитетот, треба и да се удвојат напорите да се најде заедничко решение за спорот со името со Грција.
XS
SM
MD
LG