Достапни линкови

Етика задолжителен предмет од учебната 2010/11


Етика ќе биде задолжителен предмет за учениците од шестто оддееление во наредната учебна година соопшти денеска министерот за образование , Никола Тодоров. Тодоров изјавил дека целта на овој наставен предмет е учениците уште од 12 годинишна возраст да се запознаат со важноста и значењето на моралот. Предвидено е шестодделенците да слушаат предавање по овој предмет еднаш неделно.
XS
SM
MD
LG