Достапни линкови

ММФ и Србија започнаа двонеделни преговори


Претставници на Србија и Меѓународниот Монетарен Фонд денеска започнаа двенеделни преговори во Белград за кредитниот аранжман од речиси 3 милијарди евра и за економската состојба во Србија. Гувернерот на Народната Банка на Србија , Радован Јеласиќ вели дека е оптимист за преговорите со ММФ.Доколку извештајот на ММФ за Србија е позитивен , српската Влада ќе ја добие и третата рата од ММФ во вредност од 350 милиони евра , известуваат српките новински агенции .
XS
SM
MD
LG