Достапни линкови

Европската Инвестициона Банка не може да го покрие буџетскиот дефицит на Грција


Европската Инвестициона Банка денеска соопшти дека не може да ја спасува Грција или било која друга земја, што не може да си ги плаќа своите долгови. Во соопштението се наведува дека според нејзините правила банката не може да покрива буџетски дефицит на европска членка. Според правилата таа финанасира истражувања во областа на инфраструктурни проекти за посиромашни земји.
XS
SM
MD
LG