Достапни линкови

Во Македонија најмалку 800 луѓе заболеа од грип минатата недела


Македонското министертво за здравство соопшти дека само во изминатава недела се пријавени 800 - тини заболени од грип , додека од прогласувањето на епидемијата па до денеска регистрирани се вкупно 51 илјада заболени луѓе. Според податоците на Министертвото досега против новиот грип се вакцинирале 17 илјади луѓе. Од Министерството напоменуваат дека остануваат на сила важечките мерки и препоракита на Комисијата за пандемскиот грип.
XS
SM
MD
LG