Достапни линкови

Шведска агенција за вработување осудена за дискриминација


Судот во Стокхолм ја осуди за дискриминација, шведската агенција за вработување.Емигрантот од Босна што ја тужел агенцијата добил оштета вредна 6,700 илјади дилари. Тој бил заведен во таа агенцијата како невработен , но ги загубил бенефиците затоа што одбил да се ракува со жената што го водела интервјуто за работа .Судот одлучил дека човекот што ја тужел агенцијата, бил дискриминиран на верска основа.
XS
SM
MD
LG