Достапни линкови

Македонија годинава помалку тргувала со другите земји


Македонија годинава помалку тргувала со другите земји односно стоковата размена е намалена за речиси една третина во однос на лани. Според податоците на Државниот завод за статистика Македонија најмногу извесува железо, челик, облека , фероникел и преработки од нафта, а најмногу увезува сурова нафта, електрична енергија и моторни возила. Според обемот на надворешната трговија Македонија најмногу тргува со Германија, Грција, Србија, Италија и Русија.

XS
SM
MD
LG