Достапни линкови

Ге - 7 со оценка дека светската економија полека заздравува.


Економијата полека заздравува од светската криза, но рано е да се зборува за повлекување на владината помош. Ова е заклучокот од дводневните разговори во Канада на Министрите за економија и Гувернери од групата на 7 те најразвиени индустриски земји во светот. Претседателот на Европската Централна банка , Жан Клод Трише изрази надеж дека Грција ќе ги исполни новите цели и ќе ги намали буџетските трошоци.
XS
SM
MD
LG