Достапни линкови

Невработеноста во САД се намали


Стапката на невработеност во САД падна на 9,7 од 10 насто што е противно на очекувањата, соопшти американското министерство за труд.Бројот на вработени американци се зголемил за 541.000. За време на рецесијата беа затворени 8,4 милиони работни места.Зголемниот број вработени се во преработувачката индустрија што е клучно за економското опоравување.
XS
SM
MD
LG