Достапни линкови

Управата за санкции против наводите на Народниот Правобранител


Управата за извршување на санкциите не се согласува со наводите дека ништо не е направено за подобрување на состојбите во Казнено-поправниот дом Идризово, како што вчера беше истакнато на прес-конференцијата во Канцеларијата на народниот правобранител. Ваквите наводи не кореспондираат со последниот извештај на народниот правобранител, каде што бил констатиран очигледен напредок во сместувачките капацитети во повеќето казнено-поправни установи, стои во соопштението од Управата.
XS
SM
MD
LG