Достапни линкови

Русија го потпиша европскиот закон


Рускиот претседател Дмитри Mедведев го потпиша закон за ратификација на реформите на Европскиот Суд за човекови права. Законот предвидува зголемена ефикаснот на судот во Стразбур како и намалување на блокираните случаи. Русија е лидер во нерешени случаи.
XS
SM
MD
LG