Достапни линкови

ШОС:Авганистан, Иран и Пакистан се безбедносни проблеми


Новиот шеф на Шангајската организација за соработка соопшти дека конфликтот во Авганистан и проширувањето на членството на Иран и Пакистан се главните безбедносни проблеми со кои ќе се соочат оваа година. Генералниот секретар соопшти дека сеуште нема датум кога ќе се случи проширувањето на организацијата. Инаку Шангајската организација за соработка е безбедносна групација во која доминираат Русија и Кина а вклучени се и земјите од Централна Азија , Казахстан, Киргистан, Таџикистан и Узбекситан.

XS
SM
MD
LG