Достапни линкови

„Чекор во погрешна насока“


Европската Комисија е загрижена за слободата на говорот поради последните забрани во Белорусија за регулирање на интернетот. Потпаролот на Европската Унија , Луц Гелнер за Радио Слободна Европа изјави дека одлуката на Претседателот Александар Лукашенко е „ чекор во погрешна насока“ и се надева дека белоруските власти ќе размислат подобро за неа. На официјалната интернет страна на Лукашенко одлукате се објаснува како обид да се заштитат белоруските граѓани од погрешни информации. Интернет провајдерите од 1 ви јули годинава блокираат веб страни и да им ги дадат податоците на корисниците на Владата..

XS
SM
MD
LG