Достапни линкови

Европската Комисија го одбри грчкиот економски план


Европската Комисија го одобри грчкиот план за намалување на буџетскиот дефицит. Комисијата започна и процедура против грчките власти поради нивните нерелавантни статистички податоци. Грчката влада оваа недела спроведее неколку мерки за намалување на буџетскиот дефицит кој сега изнесува 13 проценти. Овие мерки вклучуваат замрзнување на платата на државните службеници , зголемена возраст за пензионирање и повисоки акцизи за горивото. Грчкиот буџетски дефицит и јавниот долг кои изнесуваат 300 билиони евра го покренаа прашањето за стабилноста на европската валута.
XS
SM
MD
LG