Достапни линкови

Во Македонија продадени нови државни записи


Македонското министертво за финансии продаде шестмесечни државни записи со девизна клаузула од 1.500.000.000 денари, со каматна стапка од 5 отсто. На аукцијата биле понудени записи во вредост од 1.500.000.000 денари, додека побарувачката изнесувала 1.717.030.000 денари. Во соопштението на министертвото се наведува дека ова е најниската каматна стапкадосега реализирана на аукциите на 6- месечните државни записи.
XS
SM
MD
LG