Достапни линкови

Обвинети Амерканци за терористички напади


Пет Американици се обвинети за планирање на терористички напади во Пакистан. Адвокатот на Американците изјавил дека неговите клиенти биле мачени во притворот и дека им се заканувале со убиство. Американците биле уапсени во градот Саргодба , набрзо после нивното пристигање во Пакистан.Осомничени биле за терористички напади затоа што контактирале по е – маил со талибанци кои планирале напади во Пакистан. Обвинетите Амерканци пак велат дека сакале само да им достават медицинска и финанскика помош.
XS
SM
MD
LG