Достапни линкови

Мусави - Тиранијата и диктаторството се уште присутни во Иран


Иранскиот опозиционен лидер Мир Хосеин Мусави денеска изјави дека и покрај исламската револуција во 1979, корените на тиранијата и диктаторството се уште постојат во Иран. Коментарите на Мусави се дел од интервјуто ставено на неговата интернет страница по повод 31 годишнина од исламската револуција, која според него, се уште не ги остварила своите цели. Мусави по спорните избори за Претседател започна големи протести против акутуелниот претседател Махмуд Ахмадинеџад
XS
SM
MD
LG