Достапни линкови

Македонија, Грција и Албанија - за заштита на Преспа


Министрите за животна средина и просторно планирање на Македонија, Грција и Албанија, Неџати Јакупи, Константина Бирбили и Фатмир Медиу денеска во Пили на грчкиот дел од Преспа, ќе го потпишат трилатералниот Договор за заштита и одржлив развој на паркот Преспа. Договорот ќе биде потпишан и од претставник на Европската комисија за животна средина. Со Договорот, по грчка иницјатива, се очекува да се уредат обврските за заштита и управување со Преспанскиот регион.
XS
SM
MD
LG