Достапни линкови

ОН:55 земји со планови за борба против климатски промени


Од Обединетите нации соопштиле дека 55 земји кои се сметаат за поголеми емитери на стаклечнички гасови поднеле планови за борба против климатските промени. Раководителот на Секретаријатот на ОН, за климатски промени, Иво де Боер,изјавил дека само 55 од вкупно 194 земји членки кои ветиле дека ќе поднесат такви планови до 31 јануари , го направиле тоа. Поднесување на таквите планови
беше договорено на декемврискиот самит на ОН во Данска.
XS
SM
MD
LG