Достапни линкови

Трговската спогодба меѓу Србија и ЕУ од денеска стапува на сила


Времената спогодба за постепена либерализација на трговијата меѓу Србија и Европската Унија денеска стапи во сила. Шефот на европската делегација во Србија, Венсан Дежер, смета дека оваа спогодба ќе ја направи Србија попривлечна за странски инвестиции а воедно со следењето на напредокот ќе допринесе Европската Комисија да ја разгледува кандидатурата на земјата
XS
SM
MD
LG