Достапни линкови

Неизвесно судењето за нападите на 11 септември во 2001 на САД


Американските власти сеуште не одлучиле дали ќе го одржат судењето на организаторите на терористичките напади во Њујорк и Вашингтон на 11 септември 2001 година. Американската администрација при крајот на мината година соопшти дека судењето на Халид Сеику Мухамед и на другите учесници ќе биде во Њујорк, но градските власти не прифатија поради високите трошоци и поради големите мерки на безбедност кои ќе треба да ги преземат.
XS
SM
MD
LG