Достапни линкови

КФОР ја намали бројката на војници во Косово


КФОР денеска потврди дека го намалил бројот на војници во Косово за 2 илјади. Тие сметаат дека нивната одлука како што е наведено во соопштението нема да ја наруши безбедноста на земјата и се решиле на тој чекор поради довербата која ја имаат во НАТО и другите земји и во напредокот кој е постигнат на Косово. Во земјата ќе останат 10 илјади војници на КФОР.
XS
SM
MD
LG