Достапни линкови

Економската криза, предност за социјализмот


Десетиот годишен Светски социјален форум заврши во Бразил со заложба за интензивирање на борбата против капитализмот. На состанокот на кој учествуваа скоро 30 илјади левичарски активисти беше нагласено дека економската криза треба да се искористи како предност во промоцијата на глобалната социјалистичка агенда. Светскиот социјален форум се одржува во исто време со Светскиот економски форум во Давос каде што пак учествуваат бизнисмени и политички лидери од целиот свет.
XS
SM
MD
LG