Достапни линкови

Ромпеј - Европска економската стратегија за стопански раст


Претседателот на Европскиот Совет Херман ван Ромпеј денеска во Прага најави дека приоритет на европската економска стратегија ке биде зачувување на стопанскиот раст и вработеноста. Ромпеј и чешкиот премиер Јан Фишер се согласија дека економската политика не треба да биде измислена од бриселските чиновници туку дека е потребна темелна расправа меѓу земјите членки на Унијата.
XS
SM
MD
LG